Järgmisel päeval kasutasime enda küpsetatud leiba veel ühe Eesti toidulaua klassika, kiluvõileibade valmistamiseks. Alustuseks panime munad keema ning samal ajal tutvusid lapsed vajalike koostisosadega: muna, või, kilu ja sibul. Seejärel õppisime, kuidas ohutult nuga kasutada, ja lapsed said ise sibulat hakkida – see osutus nende jaoks eriti põnevaks! Seejärel algas võileibade meisterdamine, lapsed määrisid leivale munavõid ja seejärel lisasid kilu ja sibula. Enda tehtud kiluvõilevad maitsesid lastele väga. Lapsed ütlesid, et proovivad kodus koos vanematega ka kindlasti teha ise kluvõileiba.
reede, 21. veebruar 2025
Mesimummid küpsetasid leiba ja valmistasid kiluvõileibu
Eesti
Vabariigi aastapäeva eel otsustasid Mesimummid sukelduda Eesti
toidutraditsioonidesse ja proovida ise küpsetada vanarahva toidulaua kõige
tähtsamat põhitoitu – leiba. Kuna leib on olnud meie esivanemate igapäevane
toit ja sümboliseerib kodusoojust ning ühistööd, siis võtsime kätte ja
küpsetasime leiba päris ise!
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar