neljapäev, 9. mai 2024

Robo-Maagia 2024 konkursi kokkuvõte

Tallinna Lasteaed Vikerkaar korraldas nutikuu raames konkursi Robo-Maagia 2024 lasteaias. Konkursile olid oodatud laste loodud eesti keele ja kultuuri teemalised lühi animatsioonid, kasutades seejuures vähemalt ühte robootikavahendit. Rõõm oli näha, et animatsiooni loomise käigus pöörati seekord tähelepanu rohkem keeleõppele ja eesti kultuuri tutvustamisele. Kokku esitati 20 animatsiooni erinevatest Eesti lasteaedade rühmadest. Kõigi konkursile esitatud töödega saab tutvuda Padlet keskkonnas.


Kõiki animatsioone hindas 7 - liikmeline žürii, kelle töö tulemusena selgusid parimad tööd. Sellel aastal esitati konkursile mitmeid silmapaistvaid töid. Tulenevalt žürii liikmete hinnangutest said 4 lasteaeda auhinnalise koha:
  • Reisime Eestis// Rühm: Naksitrallid (4-5a) Tallinna Lasteaed Vikerkaar
Auhind: TADA Rääkivate raamatute 7 komplekt
Auhind: Qobo robotigu
  • Koduigatsus// Rühm: Päevalilled (5-7a) Tallinna Mesimummu Lasteaed
Auhind: Tale-Bot Pro
  • Head isu// Rühm: Maikellukesed (4-6a) Tartu Lasteaed Ristikhein
Robomiku eriauhind: Robobloq Coding Express

Nutikate auhindadega toetas osaliselt Robomiku ja Tallinna Haridusamet. SmartKids Huvikooli poolt said auhinnalise koha saanud rühmad ka keeleõpet toetava ajakirja „Mesimumm“.


Žürii töös osalesid:
Mariell Miilvee (ProgeTiigri projektijuht HARNO), Kaire Kollom (TLU haridustehnoloogia lektor), Kerstin Kööp (TLU alushariduse lektor), Pirgit Pedaja (Tallinna Haridusameti kommunikatsiooni peaspetsialist), Rauno Unt (Robomiku esindaja), Terje Teekivi (Varbola lasteaed-algkool haridustehnoloog), Maria Kask (SmartKids Huvikool esindaja ja eesti keele huviringi õpetaja).

Konkurss oli taaskord tasavägine ning esiletõstmist väärivaid töid oli mitmeid. Usume, et konkursil osalemine pakkus nii lastele kui ka õpetajatele positiivse ja rikastava õpikogemuse. Kõikidele osalejatele saadeti e-maili teel tänukirjad ja auhinna saajatega võeti personaalselt ühendust.

Palju õnne auhinna saajatele ja uusi nutikaid ideid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar