teisipäev, 19. detsember 2023

Tallinna lasteaeda Vikerkaar külastasid Ukraina lasteaiaõpetajad

Täna 19.detsembril käisid Tallinna lasteaias Vikerkaar külas haridustöötajad Ukrainast projekti  "Modernization of the early childhood education and teaching methodologies in Ukraine” raames.

Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus (ESTDEV) ehitas Ukraina Zhytomyr regiooni Ovurchi linna lasteaia, mille personal on praegu Eestis väljaõppel. Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus (ESTDEV – Estonian Centre for International Development) on riigi sihtasutus, mis korraldab ja koordineerib Eesti osalemist rahvusvahelise arengukoostöö ja humanitaarabi projektides eesmärgiga suurendada Eesti panust globaalsesse julgeolekusse ja kestlikku arengusse.

Kohila lasteaed Sipsik on Ovruchi lasteaia mentoriks, kus külalised Ukrainast saavad kogemusi ka töövarjuna. Tallinna lasteaeda Vikerkaar külastati eesmärgiga saada rohkem teada Ettevõtliku kooli (lasteaia) põhimõtetetest ja sisust, et viia uusi mõtteid ja praktikaid ka uude rajatud Ukraina lasteaeda.

Külalised tutvusid meie lasteaia ja rühmadega. Põhjalikumalt vaadeldi Naksitrallide rühma tegevust õppeköögis, kus lapsed tegid ise piparkooke. Muumid rääkisid, kuidas toimib nende rühmas projektõpe ja lisaks meisterdasid Muumi rühma lapsed külalistele taaskasutatutud paberist lumehelbeid.

Täname põneva võimaluse eest projekti eestvedajaid ja külalisi. Meil oli rõõm jagada ideid ja parimaid kogemusi. Soovime Ukraina Ovurchi lasteaiale ja personalile kõike kõige paremat ja vaprat meelt!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar