kolmapäev, 26. aprill 2023

Tiigrite tegus aprill

Aprillikuu on möödunud Tiigrite rühma lastel kiirelt. Kuu alguses (03-07.04)Tiigrid tähistasid munadepühasid rühmas. Nädala jooksul said lapsed palju uusi teadmisi, meisterdati papptaldrikutest ja paberi jääkides jänese maske, õppeköögis valmisid maitsvad omletid kodust kaasa toodud munadest. Nädalale pani toreda punkti pühade jänese külastus, kes aitas lastel otsida šokolaadist munasid.

10-16.04 uuriti ja räägite metsloomadest ja nende elust kevadel. Läbi keelekümbluse korrati üle loomade ja loomapoegade nimed. Volditi talve unest ärkavat karu ja maaliti graatsilisi rebaseid, kasutades munakarpe rebase näoks.

Järgmisel nädalal (17-23.04) jätkasid Tiigrid kevade otsimist loodusest. Käidi jalutamas Harkujärve ääres, vaadati pungade avanemist, liblikate lendamist, mesimummide toimetamisi ja korjati ühiselt järve äärest ohtralt prügi. Alustati kevadiste töödega õppeaias. Enne, kui alustati aiakastides mulla vahetamisega, uuriti mis oli saanud sinna sügisel maetud banaanikoorest, kommipaberist, kilest ja taskurätikust. Läbi selle katse lapsed nägid, et kõik ei kõdune, mis mulda satub. Enne seemnete külvamist peenrakastidesse ja kartuli maha panemist uuriti, kuidas seemnest saab taim ja ühest kartulist saab mitu kartulit. Korrati üle, mida on taimedel kasvamiseks vaja, et nad annaks meile vilju. Kõik lapsed said anda oma väikse panuse aiakastide korrastamisele ja seemnete panemisele. Tiigrid jäävad aga nüüd ootame soojasid ilmasid ja taimede tärkamist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar