teisipäev, 21. märts 2023

Nutikuu konkurss Robo-Maagia 2023

Aprillis saabuva nutikuu raames kuulutab Tallinna lasteaed Vikerkaar taas välja konkursi „ROBO-MAAGIA LASTEAIAS“. Ootame konkursile osalemas lasteaia rühmasid üle Eesti.

Konkursile ootame sellel aastal looduse- ja keskkonnahoiu teemalisi laste tehtud lühi animatsioone, kasutades seejuures vähemalt ühte robootikavahendit. Oluline on, et animatsiooni loomisel kasutatakse ka valitud robootikavahendite funktsionaalsust.

Kriteeriumid

  • Osalema on oodatud Eesti lasteaedade rühmad ehk lapsed vanuses 2 - 8 aastat.
  • Animatsiooni pikkus 1-3 minutit, vabalt valitud teemal.
  • Anna rühma osalemise soovist teada hiljemalt 03.04.2023 ja registreeru järgneval lingil: https://forms.gle/MPEsxeRJFs149SCr7

Lisa juurde järgnevad andmed: lasteaia nimi, rühma nimi, laste vanus, animatsiooni pealkiri.

Konkursi eesmärk

Konkursi üheks eesmärgiks on ühendada omavahel animatsiooni loomise ja robootikavahendite kasutamise võimalused mängulisel viisil. Suurem eesmärk on näidata, kuidas õppe- kasvatustegevuse erinevaid valdkondi, on võimalik lõimida läbi animatsiooni loomise, kasutades seejuures ka robootikavahendeid.

NB! 2023 aasta Robo-Maagia konkursi teemaks on loodus- ja keskkonnahoid. Läheneda animatsiooni loomisel loovalt, roheliselt ja leidlikult.

Robootikavahendid annavad rohkelt võimalusi õppetöö rikastamiseks. Robootikavahendite kasutamine õppeprotsessis aitab edendada laste matemaatiliste oskuste, loogilise mõtlemise ja esmaste programmeerimis oskuste omandamist, toetades seejuures ka eesti keele omandamist. Animatsiooni loomine arendab laste omavahelist suhtlemis oskust ja koostööd.

Animatsiooni loomise protsessis toimub loo jutustamine, tegelaste ja dekoratsioonide valmistamine, helindamine ja muusika valik, uue tehnoloogia kasutamine (fotokaamera, statiiv), laste omavaheline suhtlemine ja koostöö, vaatlusoskuste areng, meedia mõistmine.

Võidutööde valimine

·        Žürii hindamistulemustest tulenevalt selgitatakse välja 3 parimat, kes saavad auhinnaks nutika robootikavahendi. Võitjad kuulutatakse välja hiljemalt 26.04.2023.

Andmekaitse

  • Kui animatsioonis või videos on näha lapsed, siis tuleb küsida lastevanemate nõusolek video kasutamise kohta.

NB! Konkursil osalemisega annad korraldajatele õiguse kasutada esitatud võistlustööd hariduslikel eesmärkidel, lasteaia kodulehel ja sotsiaalmeedia lehekülgedel.

Autoriõigused

Konkursile esitatav teos peab olema autorite omalooming, viited kasutatud teiste loomingulisele materjalile on tiitrites kohustuslikud. Kasutatud muusika puhul tuleb tiitrites välja tuua loo esitaja, pealkiri ja autorid.

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar