Tallinna haridusasutused pööravad teemakuuna detsembris rohkem tähelepanu toidule. Paljud rühmad on jõulukuul tundnud rõõmu põnevate roogade valmistamisest ja küpsetamisest. Meie lasteaia armas vabatahtlik Michela viis läbi detsembris 3 töötuba ka meie lasteaia töötajatele, õpetades neid tegema itaaliapäraseid lihapalle tomatikastmes. Õpetajatele sai osaks maitsev ja tore toiduelamus. Lihapallide tegemine on üllatavalt lihtne ja seda saab suurepäraselt teha ka koos lastega.
Retsept:
Lihapallid
tomatikastmes
- ·
Kogus: 6 - 8’le
- ·
Valmistamisaeg: ca. 1,5h
- ·
1kg delikatesshakkliha
- ·
1 suurem sibul
- ·
5 muna
- ·
1 kg tomatipastat
- ·
50-80g riivitud parmesani juustu
- ·
Oliivõli
- ·
80g saia
- ·
Riivsai
- ·
Värske petersell
Koori ja haki sibul. Vala potti õrn kiht oliivõli, et poti põhi saaks täies ulatuses kaetud. Kuumuta õli potis keskmisel kuumusel ning prae hakitud sibulat mõned minutid, kuni see muutub klaasjaks. Lisa potti tomatipasta, sool ning lisa vajadusel ka vett. Kuumuta tomatipastat madalal tulel 15-20 minutit. Samal ajal sega kokku: hakkliha, riivitud parmesan, hakitud värske petersell, munad, sai (vajadusel niisuta saia veega) ning maitsesta soola ja pipraga. Juhul, kui segu on pole pallide vormimiseks piisavalt tahke, lisage juurde riivsaia. Veeretage kogu lihatainast käte vahel pallikesed ning asetage ettevaatlikult tomatipastasse küpsema. Lase lihapallidel kastmes kaane all vaikselt 30 - 45 minutit küpseda. Serveerimisel lisa värskeid ürte, parmesani ja serveeri kas pasta, riisi või köögiviljadega.
Toredat ja elamusterohket katsetamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar