teisipäev, 15. november 2022

Isadepäeva nädal Tallinna lasteaias Vikerkaar

Lasteaias Vikerkaar toimusid isadepäeva tegevused ja peod perioodil 8 – 15. november. Sellel õppeaastal olid kõigil rühmadel isemoodi, vahvad ja põnevad isadepäeva ettevõtmised.

 

Mesimummide isadepäev algas issidele muna-singi-juustu pirukate küpsetamisega. Õhtul keedeti koos isadega lasteaia õppeköögis kakaod ja nauditi valmistatud küpsetisi. Päev lõpetati sportlikult Õismäe tiigi ääres orienteerumismänguga, kus tuli ülesse leida helkuriga tähistatud tähed. Vapra tegutsemise eest said isad kingiks laste tehtud võtmehoidjad.

 

Lotte ja Kuujäneste rühma isad käisid koos lastega nädala jooksul Glehni pargis orienteerumismängu mängimas. Lapsed pidid koos isadega üles otsima 4 objekti ning leitud kohtadest tegema kollaaži. Isad, kes aktiivsest isadepäeva orienteerumismängust osa võtsid said auhinnatud ka väikese maiuse ning helkuriga. Lisaks meisterdasid lapsed isadele kaardid ja personaalsed kingitused.

Lepatriinude rühmal oli sportlik isadepäev lasteaia saalis, kus isad said koos lastega mängida koos mänge ning läbida takistusraja. Hommikul küpsetasid lapsed isadele koogid ja kingiks said isad laste poolt meisterdatud kaardid, lipsud ja portreed.

Minnid korraldasid isadele vahva meisterdusõhtu. Valguskuu raames otsustati meisterdada küünlaalused. Lapsed olid alused eelnevalt valmis teinud ja siis oli tore neid koos isadega värvida. Lisaks valmistasid Minnid endale ja isadele küpsisetorti, mida peale meisterdamist oli hea maiustada.

Tiigrite isadepäev oli sellel aastal eriti eriline, kuna külla oli kutsutud Haabersti linnaosa politsei ja tutvuda sai ka politseiautoga. Lapsed alustasid juba oktoobris ettevalmistustega isadepäevaks, keetes koos õpetajatega isadele õuna-pohlamoosi. Isad said lisaks moosile väiksed üllatused ka politseilt ja Transpordiametilt. Isadepäeva õhtul pakkusid lapsed oma isadele hommikul küpsetatud seene-porru pirukaid ja suus sulavat õunakooki.

Sellel aastal ühendab Muumi ja Naksitrallide rühma mitu peret ja nii otsustasid nad isadepäeva koos veeta. Isad said taskulampide abil otsida QR koode, mis asusid ümber Õismäe tiigi. Iga koodi all oli täht ja kokku sai moodustada lause: „Minu isa on parim“. Peale aktiivset tegevust ootas isasid laste enda küpsetatud küpsised ja valmistatud võileivad. Isasid oli ootamas ka toredad kingitused: Muumidel enda tehtud õuna- kõrvitsamoos ja Naksitrallidel armas armastusega tehtud kaardike.

Sipsikute isadepäeva hommik algas isadele personaalsete väikeste küpsisetortide valmistamisega. Õhtupoolikul oli võimalus isadel osa võtta koos lastega muusikaõpetaja Tiina tantsu- ja laulumängudest. Peale seda olid ootamas rühmas erinevad töötoad, kus sai nii meisterdada, pildistada kui ka haridusrobotitega tegutseda. Pärast tegevusi sai maiustada küpsisetordi ja tervislikke puuviljadega.

Puhhi rühmas tähistati isadepäeva hoopis hommikupoolikul. Lapsed said koos isadega süüa hommikuputru, mängida mänge ja valmistada küpsisetorti. Peale õppeköögis kokkamist ootas Puhhi rühma lapsi ja isasid saalis muusikaõpetaja Tiina, kes viis läbi mõned muusika- ja tantsumängud. Hommikupoolik lõppes ühise tordi söömise ja kinkide jagamisega.

Kõigi rühmade isad olid taaskord väga tänulikud, et neil oli võimalik ühiselt toredalt aega veeta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar