teisipäev, 19. aprill 2022

Tiigrid küpsetasid ise lihavõtte karaskit

Tiigri rühma lapsed lõpetasid lihavõtte pühad 18.04 karaskite küpsetamisega. Karask oli üks lihavõtetele kohane roog ammustel aegadel. Tiigrid soovisid ka ise vanu traditsioone järele proovida. Lapsed valmistasid kahes grupis karaskeid: esimene grupp valmistas karaskit kohupiimaga ja teine sibula ning peekoniga. Vanasti liha neil pühadel ei söödud aga Tiigrid soovisid ikka katsetada. Lapsed olid väga usinad loendama, mõõtma, kaaluma, segama ja maitsma. Lastele väga meeldis sibula ja peekoni lõhn, mis pannilt tuli. Karaskid tulid väga maitsvad. Lastele meeldis soolane karask rohkem kui magus ning õpetajatele samuti. Kui Sul tekkis ka soov küpsetada siis siin on retseptid:

Magusa karaski retsept: https://tuuliretseptid.ee/2011/09/mahlane-kohupiimakarask.html/

Soolase karaski retsept: https://umamekk.ee/traditsiooniline-karask-soolatud-peki-ja-sibulatega/

Vahvat küpsetamist!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar