neljapäev, 14. aprill 2022

Mesimummide liiklusnädal

Ilusate kevadilmadega soovivad kõik järjest enam väljas liikuda ja kevadet nautida, nii ka Mesimummid. Selleks, et liikluses seiklemine oleks ohutu nii meile kui meid ümbritsevale, tuletasid Mesimummid meelde turvalise liiklemise tavasid. Kordasime selleks rühmas üle põhilisemad liiklusmärgid ja nende tähendused. 

Selleks, et harjutada kuidas olla hea jalakäija ja kuidas tunneme päriselt liiklusmärke meie ümber, panime end liikluses proovile.

Rõõmsalt võtsime ette jalutuskäigu Rocca al Mare mere äärde. Seal avastasime ja uurisime erinevaid märke, mis meie teele parasjagu jäid. Tähelepanuta ei jäänud ka kivine mereäärne kus avastasime põnevate kujudega ja kuna jalutuskäigu juurde kuulub kindlasti üks kosutav piknik, siis selle pidasime maha ka meie.

Mere ääres jäi lastele silma märk, mis justkui polnudki liiklusega seotud ning üheskoos avastasime, et märke võib olla erineva välimuse, sisuga ja erinevates kohtades.

Mesimummid said olla ka ise märkide loojateks. Oma fantaasiad ja mõtted püüti panna paberile ja teistele rühmakaaslastele märkidel öeldut seletada, näiteks kust võib antud märki leida ja mis on selle sõnum.

Mesimummide lapsed on märganud, et kevade tulekuga on liikluses palju ratastega liiklejaid mis pani neid arutlema miks mõned liiklejad ikka kiivrit ei kanna.

Kiivri vajalikkuses veendusime kõik muna ja kiivri katse läbi, kus ühe muna kukutasid lapsed maha kiivriga ja teise ilma. Kiivrita muna läks katki ja muna, mida kaitses kiiver jäi laste vaatlusel ühegi kriimustuseta.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar