reede, 29. jaanuar 2021

Mesimummide jaanuar- jää.

Jaanuaris tutvusid mesimummid erinevate vee olekutega. Suuremal osal keskendusime jääle. Otsisime vastuseid küsimustele mis on jää, kuidas see tekib, milline näeb see looduses välja ja kuidas tagada ohutus jäätunud veekogudel. Katsetasime, uurisime joonistasime ja maitsesime.

Õismäe tiigi ääres käisime jalutamas ja turvalisest kaugusest tiigijääd jälgimas. Arutlesime kuidas jääl käituda ja vaatasime nutitoas õppevideosid ohutusest jäätunud veekogudel.

Kasvatasime kannus soolaga jääd. Lapsed vaatlesid toimuvat 2 nädala jooksul. 
Kannu panime jämedat soola, vett ja jää ronimiseks erinevaid materjale (plastik, nöör, jäätisepulgad). Soolakristallid kasvasid teiseks nädalaks juba üle kannu ääre. 
Lastel oli põnev jää/soola arengut jälgida.

Järgi jäänud soolakristallidest meisterdasime värvilist ilutulestikku (PVA liim, jämesool, vesivärvid).





Kui juba jääga olime tutvust teinud, siis tekkis idee ka ise midagi maitsvat sügavkülma panna. 

Otsustasime teha teha 2 erineva maitsega jäätist kiivi- ja banaanijäätist. Puuviljad koorisime, tükeldasime ja blenderdasime ning segasime kokku vahustatud vahukoore ja kondentspiimaga. Ja kindlasti oli oluline segu panna sügavkülma, et saaks tekkida jäätis. 

Laste lemmikuks osutus banaanijäätis.




Jäätised olid tähtsad ka meie muude valdkondade arendamisel. Õppisime eristama vasakut ja paremat poolt, moodustasime hulki võrdlesime kõrguseid, värvuseid ja lahendasime tekstülesandeid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar