reede, 25. september 2020

Spordinädal lasteaias Vikerkaar


Lasteaed Vikerkaar võttis taas osa üleeuroopalisest Spordinädalast, mis kutsub septembri viimasel nädalal asutusi ja elanikke end rohkem liigutama ja tervislike eluviiside eest seisma.

Spordinädala raames toimusid lastele mitmed liikumisharrastusi ja sporti populariseerivad üritused.

Nädal algas orienteerumismänguga, kus 4-7 aastased lapsed orienteerusid Õismäe terviserajal ning nooremad lapsed lasteaia õuel. Õismäe terviserajale oli peidetud 5 punkti, mida lapsed otsima pidid. Igast punktist anti kaasa üks puzzletükk, mida tuli hoolega hoida, kuna finishis oli laste ülesandeks saadud tükkidest pildi kokku panemine.

Teisipäev oli spordialade päev, kus lapsi külastasid treenerid Spordiklubist Barra, Harju Jalgpallikoolist ning Võimlemisklubist Piruett. Lasteaia õuel olid sportlikud tegevuskeskused, mida lapsed külastasid. Mängiti jalgpalli, saadi teada, milliste sõnadega algab ja lõpeb judo trenn ning milliseid põnevaid vahendeid kasutatakse piruetis. Lisaks tegevuskeskustele pakkus lastele suurt huvi välikino, kus tutvustati erinevaid spordialasid.

Kolmapäevale andis hoo sisse tantsuline zumba treener Jorge juhendamisel, kes on pärit Lõuna-Ameerikast riigist nimega Ecuador. Lasteaia õu oli täis rõõmu ja lusti, hoogsa muusika saatel tantsisid nii lapsed kui ka õpetajad.

Neljapäeval jagas lastele toitumisalast nõu toitumisnõustaja, kes rääkis lastele, milline toit on kehale sobiv, et püsida terve. Teadmisi aitasid kinnistada lõbusad mängulised tegevused lasteaia õuel ning lastele külla tulnud hiireke, kelle lemmiktoiduks osutusid juust ja porgand.

Spordinädala viimasel päeval kogunesid lapsed Õismäe tiigi äärde, et oma vastupidavus ja osavus proovile panna rattasõidus. Sel korral võeti mõõtu tõukeratastel, kus sõita tuli nii sirgel teel kui ka mööda takistustega rada. Peale sportliku võistlust oli iga rattur auga välja teeninud ka väikese auhinna.

Päikeseline spordinädal pakkus meile kõigile kuhjaga rõõmu ja põnevaid võistlusmomente.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar