esmaspäev, 27. aprill 2020

Kevadine taimekasvatus

Eelmisel õppeaastal alustas lasteaed uue traditsiooniga korraldada kevadeti taimemüügi laat, kus müüdi rühmade endi kasvatatud taimi ja lilli. Sellel õppeaastal on õpetajad ja lapsed koos vanematega kodustes tingimustes erinevaid seemneid külvanud ja taimi kasvatanud.

Lasteaia töötajad (õpetajad, juhtkond, õpetajad abid), lapsed ja lapsevanemad on külvanud märts-aprill järgnevaid taimi: tomat, sibul, kurk, salat, redis, pipar, paprika, erinevad maitsetaimed (rukkola, piparmünt, basiilik jt.), lilled (saialill, peiulill jt.). Seemnest prooviti kasvama panna ka kuusepuid, mis ka õnnestus. Osa ettekasvatatud istikuid leiavad kindlasti koha lasteaia aiamaal. Lasteaias tööl käivad õpetajad on aprillis aiakastidesse usinalt külvanud varajast porgandit, sibulat ja küüslauku. 

Usume, et aiandusega tegelemine aitab lastel mõista, kuidas aiasaadused jõuavad meie lauale. Aiandusega tegelemine lasteaias on mänguline protsess, kus õpitakse taimi ise kasvatama ja hooldama, mille käigus arenevad ka matemaatilised oskused. Lapsel tekib parem arusaam erinevatest matemaatilistest mõistetest: suurus- ja mahumõisted, värvused, loendamine, arvutamine, ajamõisted jm. Lasteaed usub, et tegutsemine õues muudab lasteaiapäeva mitmekesisemaks ja elamusterohkeks ning annab teadmisi ja oskusi aiasaaduste kasvatamisel.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar