teisipäev, 1. oktoober 2019

Lasteaed Vikerkaar osales Euroopa spordinädalal


23.-30. september korraldati Eestis viiendat korda Euroopa spordinädalat, eesmärgiga suurendada liikumisharrastusega tegelevate inimeste arvu ja tõsta liikumisharrastuse, spordi- ja tervisealast teadlikkust.

Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile kutsusid lasteaedasid, koole, spordiklubisid, kohalikke omavalitsusi ja teisi organisatsioone korraldama spordinädalal erinevaid spordiüritusi.

Lasteaias Vikerkaar toimusid spordinädala raames mitmed toredad ühisüritused kõikidele aiarühmade lastele.




Spordinädalale andis hoo sisse esmaspäeval toimuv tantsuline zumba, kus lapsed said õues zumbatreener Jorge Hinojosa eestvedamisel muusika saatel erinevaid zumba harjutusi teha. Oli lõbus ja meeleolukas hommikupoolik.
Teisipäeval, kogunesid Vikerkaare lapsed staadionile, kust sai alguse orienteerumismäng. Laste ülesandeks oli õuelt leida kindlad taimeliigid neid nimetada ja vaadelda. Orienteerumispunkte oli kaheksa, igas punktis vihjekaart järgmisse punkti. Kui kõik punktid said läbitud ootas lapsi finishis väike terviseamps, milleks oli banaan.

Kolmapäeval võtsid lapsed lasteaeda kaasa rattad, toimus üle-lasteaialine rattapäev. Nooremad lapsed vanuses 3-4 aastat sõitsid ratastega lasteaia rattaplatsil õppides lihtsamaid ohutusreegleid. Vanemate laste rattapäev toimus, aga lasteaia kõrval asuval liiklusväljakul, kus lapsi külastasid politseinikud ja Lõvi Leo. Politsei jagas lastele õpetusi liiklus- ja rattaohutusest. Lõvi Leo oli aga liiklusväljakul eeskujuks kõikidele jalakäijatele kõndides seal ohutult ja tähelepanelikult.


Spordinädala neljandal päeval võeti mõõtu teatejooksus. Laste teatejooksud toimusid nii Õismäe terviserajal kui ka lasteaia staadionil, kus osalejad näitasid oma kiirust, osavust ning vastupidavust. Rõõm liikumisest oli suur.

Nädal lõppes GPS-kunstiga. Iga rühm võttis ette jalutuskäigu, et jäädvustada läbitud teekonnast nutiseadmega kaardile mõni joonistäht sõnast VIKERKAAR.

Spordinädala ühisüritused pakkusid lastele rõõmu ja põnevaid võistlusmomente, ehk on spordipisikuga nakatunud nüüd kõik Vikerkaare lapsed ja õpetajad. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar