esmaspäev, 26. november 2018

Lasteaias Vikerkaar meisterdati uusi õppemänge taaskasutatavast materjalist


Novembri eelviimane nädal on kuulutatud üleeuroopaliseks jäätmetekke vähendamise nädalaks, mille raames kutsutakse inimesi üles jäätmeteket vältima ning ressursse säästlikult kasutama.

Jäätmetekke vähendamise nädalal 17.-24. november kutsusid Muumi, Kuujäneste ja Minni rühma õpetajad nii lapsi, lapsevanemaid kui ka lasteaia teisi töötajaid meisterdama õppemänge, kasutades selleks taaskasutatavaid materjale. Kodus ja lasteaias tekib tihti asju, mis leiavad kiirelt tee prügikasti, kuid alati ei pea see nii olema. Mitte vajalikust materjalist saab tihti luua uusi ja huvitavaid asju. Sel korral pandi proovile nii loovus kui ka meisterdamise oskus - valmisid uued õppemängud lastele.


Meisterdatud mängudest seati üles näitus, mida külastades said lapsed koos vanematega mänge ka mängida. Kokku laekus näitusele 52 õppemängu, mille tegemisel oli kasutatud plastikpudeleid, pudelikorke, paberirulle, vanu kalendreid, pappkarpe jms. Enim meeldinud mängule said külastajad anda oma hääle. Kõige rohkem hääli said mängud:
Mesimummide lauamäng, ralliautod finišiga (Markus vanematega) ja kahe korruseline nukumaja.


Täname kõiki, kes mänge meisterdasid ja näitust külastasid!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar