reede, 7. juuni 2024

Tallinna lasteaias Vikerkaar kogutud riideabi jõudis Ukrainasse

16. aprillil 2024 tegi Tallinna lasteaed Vikerkaar õpetaja Ingridi eestvedamisel heategevusliku üleskutse koguda riideabi Ukraina lastele. Üleskutse oli edukas ja paljud pered olid väga lahked. Mai keskpaigas sorteeriti toodud riided vanuse ja soo järgi ning pakiti vaakumkottidesse. 18. mail jõudsid abipakid Tartusse, kus need võttis vastu Jaanus Piller. Lisaks Vikerkaare lasteaia perede annetustele komplekteeris Jaanus oma meeskonnaga esmaabi vahendeid, inva- ja hügieenitarbeid, tööriistu, küünlaid, madratseid ja palju muud.

Seejärel alustati teekonda, et viia abi Odesasse ja Zaporižžjasse, et kõik annetused abivajajateni toimetada. Vikerkaare lasteaia perede annetatud esemed jõudsid Zaporižžja kohalikku abikeskusesse, kus need lahti pakiti, riiulitele sorteeriti ja abivajajad said sealt endale vajaliku võtta.

Täname kõiki annetajaid! Iga annetatud ese ja iga heategu toob rõõmu ning lootust neile, kes seda kõige rohkem vajavad.

kolmapäev, 5. juuni 2024

Euroopa vabatahtlik Tallinna lasteaias Vikerkaar kokkuvõte

Meie selle aastane vabatahtlik Ani Kupatadze vabatahtliku teenistus Tallinna lasteaias Vikerkaar on peagi lõppemas. Ani pühendumus ja rõõmsameelsus on toonud meile õppeaasta jooksul palju rõõmu ning elamusi.

Ani tagasiside ja kokkuvõte projektist: „Mul on rõõm jagada kõigiga imelist Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse algatust, millest ma osa võtsin. See toimus Tallinnas, Eestis, lasteaias Vikerkaar. Organisatsioon Gruusia Noored Euroopa oli saatvaks organisatsiooniks, kes tegi suurepärast tööd kõige planeerimisel. Vabatahtliku teenistus kestis peaaegu terve õppeaasta, seega oli mul võimalus töötada lasteaias lastega pika aja vältel, pakkudes neile tuge, õpetades neile uusi oskusi ja abistades erinevates ülesannetes. Suur rõõm oli näha laste nägudel naeratusi ja mõista, et meie töö avaldab suurt mõju. See on olnud väga rikastav kogemus. Algatuse raames oli meil võimalus suhelda erinevate inimestega ja omandada põhjalikke teadmisi Eesti kultuuri kohta. See on olnud suurepärane võimalus isiklikuks arenguks ja uute sõprade leidmiseks üle kogu maailma. Kõike arvestades oli see uskumatu kogemus, mida ma soojalt soovitan kõigile, kes soovivad maailma muuta ja uusi oskusi omandada.“

Oleme tänulikud Anile meiega koos veedetud aja eest! Soovime talle uusi põnevaid väljakutseid ja usume, et meie lasteaiast jäävad teda saatma erilised mälestused ning kogemused.

Tiigrid loomi uurimas

Tiigrid külastasid 05. juuni loomaaeda, kus võeti kokku oma loomade projekt. Loomaias nägime loomi, kellest rääkisime projekti käigus, kui ka loomi, keda veel uurida pole jõudnud. Loomaaias näitasid oma ilu meile jääkaru, kotkad, öökullid, hülged ja paljud teised loomad. Lastele meeldis loomaaias kõige rohkem vihmamets, kus nägime huvitavaid loomi ja taimi. Oli vahva hommikupoolik ühiselt loomi vaadates ja maiustades.



teisipäev, 4. juuni 2024

Lõpupeod Tallinna lasteaias Vikerkaar

Sellel aastal lõpetasid edukalt Tallinna lasteaia Vikerkaar Lepatriinu (23.05.2024) ja Muumi (24.05.2024) rühma lapsed. Väike lõpupidu (29.05.2024) peeti ka liitrühmas Lotte, kuna sealgi on lapsi, kes asuvad kooliteele.

Kõik peod olid täis rõõmu ja naeru. Lepatriinu ja Muumi rühmade pidusid külastas vahva muinasjututegelane Pipi, kes pani laste esinemisjulguse ja teadmised proovile. Lisaks näitasid kõik rühmad oma laulmis- ja tantsimisoskusi. Selgus, et lapsed on kooliks valmis ja ootavad põnevusega suvepuhkust. Kõik lõpetajad said lasteaia lõputunnistuse ning mälestuseks põneva keskkonnateemalise raamatu. Lepatriinu lapsed istutasid lasteaiale mälestuseks ka kaunid pöögipuud.

Armsad lasteaia lõpetajad, soovime teile kõigile kaunist ja seiklusterohket suve. Astudes vastu suvepuhkusele, võtke aega mängimiseks ja uute avastuste tegemiseks. Olge ikka heasoovlikud, lahked ja ausad enda ja teiste vastu. Unistage suurelt ja uskuge endasse. Soovime teile rõõmsat ja põnevat koolitee algust sügisel!

Täname kõiki peresid koosoldud aja eest ja õpetajaid imelise töö eest!