esmaspäev, 23. oktoober 2023

Tallinna lasteaeda Vikerkaar jõudsid uued jäätmete liigiti kogumise komplektid

Tallinna Strateegiakeskuse ringmajanduse osakond viis augustis edukalt läbi keskkonnahoidliku jäätmete liigiti kogumise komplektide riigihanke. Jäätmete liigiti kogumise komplektid koosnevad neljast sektsioonist (4x20l), mis on mõeldud biojäätmete, vanapaber ja kartong, pakendijäätmed, segaolmejäätmed liigiti kogumiseks. Kogumiskast on valmistatud veekindlast kasevineerist, mis muudab selle kergesti puhastatavaks ning vett hülgavaks. Lisaks on kogumiskastid toodetud ringmajanduslikest põhimõtetest lähtudes ehk toodet saab käsitööriistade abil lahti võtta ja selle osasid välja vahetada, toodet kahjustamata. Kogumiskastid on kavandatud ja valmistatud Eestis tegutseva ettevõtte Sortaider OÜ poolt.

Projekti eesmärk on tõsta laste keskkonnateadlikkust õpetades jäätmete liigiti sorteerimist. Kogumiskast on kompaktne, lasteaialapsele sobivas mõõdus ning kogumiskastide kujundus (jäätmeliikide värv ja piktogrammid) toetab jäätmete liigiti kogumise harjumuste teket.

Tallinna abilinnapea Joosep Vimma hinnangul on haridusasutused hea koht jäätmete liigiti kogumise harjumuse tekitamiseks ja kinnistamiseks. “Tallinn on viimase paari aastaga andnud koolidele ja lasteaedadele üle 300 liigiti kogumise kasti. On oluline, et seeläbi tekitame õigesti sorteerimise harjumused lastele juba noorest peale. Parim viis keskkonda hoida on muidugi võimalikult vähe prügi tekitada. See prügi, mida vältida ei saa, tuleb aga õigesti sorteerida. Selleks pakubki Tallinn lastele läbi erinevate projektide nii koolitust kui ka parandab võimalusi igapäevaselt neid keskkonnale paremaid valikuid teha,” rääkis Vimm.

Jäätmete liigiti kogumise kastid on väga lapsesõbralikud ning leidsid kiirelt koha kõigis 12 rühmas ja õppeköögis Tallinna lasteaias Vikerkaar.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar