reede, 17. märts 2023

Puud ja põõsad lasteaia õppeaias.



Mesimummd tutvusid "puude ja põõsaste" nädala raames detailsemalt meie lasteaia õppeaia põõsaste ja puudega. Vaatluse teel arutlesime nende omavaheliste erinevuste üle ning leidsime õppeaiast ka puu, ning saime mõtiskleda ka puude ja põõsaste erinevuse üle. 





Lapsed tegid tähelepanekuid, et puul kasvab maa seest ainult üks ja jämedam oks, põõsal on aga nii palju peenemaid oksakesi. Leitud põõsaste värvused ja punga suurusedki olid erinevad. Lapsed proovisid iseloomustamiseks kasutada erinevad omadussõnu. Proovisime ka arvata, mis põõsastega on tegu ja millised marjad neil kasvada võiksid.

Laste jaoks oli huvitav, et vaarika oksad on justkui karvased, mitte ka okkalised nagu tikkri põõsal. Mesimummidele meeldis lahendada ka erinevaid tähelepanu ülesandeid ja mõistatusi. 



Lapsed avastasid ka, et kevad on tõesti varsti tulemas, sest rohelised taimekesed juba peenras piiluvad. Kuid, mis salata tiik oli veel täiesti jääs. Ilm aga mõnusalt päikseline, et sai nautida ka jalutamise mõnusid ja külastada lähedal asuvat mänguväljakut.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar